Futbol

El Barça s'adjudica la Supercopa Catalana als penals davant un Espanyol combatiu (1-1 i 4-2)

El Barça ha guanyat la Supercopa Catalana després de derrotar l'Espanyol a la tanda de penals per 4 a 2. Al final dels 90 minuts s'havia arribat amb empat a 1 gràcies als gols de Piqué i d'Arbilla, aquest últim espectacular. Els blaugrana han dominat a la primera meitat però l'Espanyol s'ha refet a la segona i fins al xiuet final qualsevol dels dos equips ha pogut anotar-se la victòria.

El Barça ha guanyat la Supercopa Catalana després de derrotar l'Espanyol a la tanda de penals per 4 a 2. Al final dels 90 minuts s'havia arribat amb empat a 1 gràcies als gols de Piqué i d'Arbilla. Els blaugrana han dominat a la primera meitat, però l'Espanyol s'ha refet a la segona i, fins al xiulet final, qualsevol dels dos equips ha pogut anotar-se la victòria.

Primera part blaugrana

L'equip de Luis Enrique, que ha sortit amb deu jugadors del primer equip i només un del flilial, Munir, ha dominat gairebé completament la possessió de la pilota des de l'inici, amb Luis Suárez sent la clara referència en atac.

L'uruguaià ha avisat en el minut 7 quan ha connectat un cop de cap que ha fet lluir el porter blanc-i-blau Pau López. L'Espanyol, que ha alineat 9 suplents de la primera plantilla i dos del filial, es limitava a defensar-se.

Luis Suárez, clau

Als 14, de nou protagonisme i ara decisiu de Luis Suárez. En aquest cas, ha retallat bé Raül Rodríguez dins de l'àrea i ha centrat al cap de Piqué, que, totalment sol al segon pal, ha marcat sense oposició. Curiosament, ni tan sols l'ha celebrat.

A partir d'aquí, l'Espanyol ha mirat d'estirar les línies i, en un contraatac, Víctor Álvarez s'ha aprofitat d'un mal rebuig de Jordi Alba per plantar-se davant Jordi Masip. El gol de l'empat semblava inevitable, però l'espanyolista ha xutat al ninot i Masip ha blocat sense problemes.

Golàs d'Arbilla

A la represa, Luis Enrique ha deixat als vestidors Piqué, Alba, Pedro i Luis Suárez, mentre que Sergio González ha fet set canvis i ha fet entrar dos homes del primer equip com Víctor Sánchez i Abraham.

L'Espanyol s'ha animat i ha començat a arribar a l'àrea del Barça. Al minut 50, Arbilla ha transformat en gol de forma magistral un lliure directe. Un golàs que ha deixat el matx molt obert.

L'Espanyol perdona

Fins al final, ocasions poc clares en una i altra porteria. Fins que Abraham, al 86, ha xutat a boca de canó i Masip ha salvat un gol cantat sota els pals. Rakitic, que ha entrat en aquesta segona meitat, ho ha provat dos cops des de lluny sense punteria.

Als penals, el Barça ha estat més serè i s'ha endut el títol davant un Espanyol que, amb més o menys jugadors del primer equip, sempre ha donat la cara.