Vanessa Gidden, màxima encistelladora de l'Uni Girona. (Font: Federació Catalana de Bàsquet)
Bàsquet

L'Uni Girona suma el cinquè triomf consecutiu i es manté com a líder invicte de la Lliga femenina

L'Spar Citylift Girona va vèncer el CD Zamarat (60-67) en un partit que va col·locar les de Ramon Jordana com a líders en solitari de la Lliga femenina. L'equip gironí van haver de suar per endur-se una victòria en un partit que va començar igualat, amb els dos equips amb opcions en els primers 10 minuts.

L'Spar Citylift Girona va vèncer al CD Zamarat (60-67) en un partit que va col·locar les de Ramon Jordana com a líders en solitari de la Lliga Femenina. L'equip gironí va haver de suar per endur-se una victòria en un partit que va començar igualat, amb els dos equips amb opcions en els primers 10 minuts. Va ser el conjunt català que va marxar per davant, 16-17, i va donar pas a un segon quart marcat per la igualtat. Vanessa Gidden començava a anotar per l'equip català tot i que les de Zamora aguantaven el ritme. Però en els minuts finals, l'Uni anotaria sis cistelles consecutives per situar-se quatre punts per davant al descans, 27-31.

El conjunt local arrencaria el tercer quart amb ganes de reduir distàncies. Però es va topar amb un rival en plena forma, que a poc a poc seguia augmentant diferències. A Gidden se li sumava una Brittany Chambers en plena forma, i juntes aconseguirien col·locar el conjunt català a 13 punts (37-50, m.28). Amb 40-52 s'entrava en els minuts finals de partit, en què l'equip gironí controlaria el partit amb tota tranquil·litat. Les de Zamora intentarien retallar amb una gran Daria Mielozynska, però no n'hi havia prou per aturar l'equip de Ramon Jordana, que s'enduria la victòria i es consolidaria en el liderat.

L'Spar Citylift Girona és l'únic equip que encara no coneix la derrota a la Lliga femenina després de guanyar a Zamora en un partit complicat pel cansament acumulat de la plantilla i on torna a brillar la pivot jamaicana Vanessa Gidden amb 29 punts.

El Cadí la Seu també guanya a domicili

El Cadí la Seu segueix amb la seva bona ratxa tot i patir per endur-se la victòria a la pista del Guipuzkoa a la pròrroga (62-66). Finalment el matx es va resoldre al seu favor després de 40 minuts de gran intensitat i igualtat i un temps afegit on l'equip urgellenc van demostrar enteresa per tirar el partit endavant.

Miriam Forasté i Laura Gil protagonitzaven un interessant duel sota la cistella. Semblava que l'equip guipuscoà posava terra pel mig a meitat del segon període amb un parcial de 10-0 (23-16, m.15). No obstant això, l'equip català va reaccionar per retallar diferències al descans, 27-25.  A la represa, la igualtat tornava a ser protagonista en el xoc. Marlou de Kleijn intentava impulsar les catalanes, però el duplet Novo-Forasté ho impedia. A falta de 10 minuts, la igualtat era latent i el 40-37 amb què s' iniciava l'últim acte feia preveure un final de partit intens. Les guipuscoanes es van col·locar a set punts (46-39, m.33), però l'equip de la Seu va saber respondre amb un triple de Ben Abdelkader. En el temps afegit, la bona arrencada catalana amb un parcial de 0-8 (52-60, m.42) va ser determinant perquè les de Miguel A. Ortega s'emportessin la victòria.