Futbol

Mor Gustau Biosca, un dels mites del Barça de les Cinc Copes

Gustau Biosca i Pagès, un del mites del F. C. Barcelona del segle XX, ha mort aquest dissabte als 86 anys d'edat. Nascut a l'Hospitalet de Llobregat el 29 de febrer del 1928, Biosca va jugar nou temporades al club blaugrana (1949-58) i va ser una de les peces clau del Barça de les Cinc Copes. L'enterrament serà dilluns al tanatori de les Corts. Hi haurà una capella oberta des de diumenge a les 15.00.

Actualitzat

Gustau Biosca i Pagès, un del mites del F. C. Barcelona del segle XX, ha mort aquest dissabte als 86 anys d'edat.

Nascut a L'Hospitalet de Llobregat el 29 de febrer del 1928, Biosca va jugar nou temporades al club blaugrana (1949-58), i va ser una de les peces clau del Barça de les Cinc Copes. Se'l recorda com un dels centrals més potents i amb més classe de la història del club.

Va marxar del Barça arrossegant una lesió greu que només el va permetre jugar un any més, al Condal. Després va fer d'entrenador a diversos clubs (San Andreu, Sabadell, Terrassa, Pontevedra, Valladolid, Racing de Ferrol), va ser seleccionador espanyol sub-21 i segon de Kubala a l'absoluta als anys setanta. A la dècada del noranta va entrar breument a la junta del Barça, durant la presidència de Josep Lluís Núñez.

L'enterrament de Gustau Biosca serà dilluns al tanatori de les Corts. Hi haurà una capella oberta des de diumenge a les 15.00.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut