Bàsquet

El FIATC Joventut assalta el Palau set anys després i suma una victòria històrica (82-83)

El FIATC Joventut ha trencat una ratxa de set anys sense guanyar un derbi de Lliga al Palau i de retruc ha aconseguit una victòria històrica, la 700 en la història de la competició. Goran Suton, amb una cistella a falta de tres segons per al final, ha donat el triomf als verd-i-negres i han trencat la imbatibilitat del Barça aquesta temporada (82-83).

El Barça afrontava el derbi català com a líder imbatut mentre que el FIATC Joventut arribava al Palau després de dues derrotes consecutives. Però la teòrica superioritat blaugrana no s'ha reflectit en cap moment sobre la pista i la Penya, amb un ritme de joc frenètic liderat per la veterania de Savané i l'electricitat de Clevin Hannah, s'ha emportat un meritori i històric triomf gràcies a un bàsquet final de Goran Suton.

Els homes de Xavi Pascual han arribat a dominar de 10 punts en el segon quart (34-24) però a partir d'aquest moment el Joventut ha capgirat el marcador gràcies a la feina sota els cèrcols de Savané i a l'encert ofensiu de Hannah. Al descans, la Penya guanyava per 43-47 i en la represa, ha mantingut la iniciativa en el marcador.

El Barça, sempre a remolc, ha estat capaç de capgirar el resultat advers de la mà d'Oleson i Tomic aprofitant un bloqueig ofensiu de la Penya, que s'ha quedat clavada en 77 punts. Primer Marcelinho i després una cistella de Doellman semblaven posar el triomf a l'abast dels blaugranes però a Goran Suton no li ha tremolat el canell i ha anotat la cistella decisiva a falta de tres segons. El Joventut, que no guanyava un partit de Lliga Endesa al Palau des del 2007, ha aconseguit la victòria 700 de la seva història a la competició.