Fórmula 1

Hamilton torna a guanyar-li la partida a Rosberg al G. P. dels Estats Units i es referma en el liderat del Mundial

Lewis Hamilton s'ha refermat en el liderat del Mundial de Fórmula 1 després d'imposar-se en el Gran Premi dels Estats Units al davant del seu company d'equip a Mercedes, Nico Rosberg. Amb aquest triomf, Hamilton té ara 24 punts d'avantatge sobre el seu màxim rival en la lluita pel títol i ja és el pilot britànic amb més victòries de la història de la F1, amb 32.

Actualitzat

 

Lewis Hamilton ha augmentat a 24 punts el seu avantatge en la classificació del Mundial al guanyar el Gran Premi dels Estats Units davant del seu company, Nico Rosberg. Tot i que no ha pogut evitar que el superés el seu company en la primera fase de la carrera, Hamilton ha avançat Rosberg en el segon "stint" i ja no ha deixat el primer lloc fins a l'arribada. Daniel Ricciardo ha batut els pilots de Williams i ha acabat tercer, mentre que Fernando Alonso ha aconseguit una merescuda sisena posició.

 

Rosberg ha pogut aprofitar el fet que ocupava la "pole" i ha superat el seu company i rival en la primera frenada del circuit. També ha tingut avantatge en el moment de decidir la primera aturada al box per canviar pneumàtics, fet que li ha permès tenir un avantatge provisional de 2'8 segons. Amb el segon joc de pneumàtics, durs, Hamilton s'ha anat apropant al seu company i al final l'ha superat en una maniobra que ha estat neta pels dos costats. Rosberg no ha pogut pressionar Hamilton en la darrera part de la carrera, i al final s'ha hagut de conformar amb la segona posició. Aquesta ha estat la desena victòria del pilot anglès en aquest Mundial. Passi el que passi, però, a la cursa del Brasil, que es disputarà la setmana que ve, el Mundial s'haurà de decidir en el Gran Premi de Abu Dhabi, que es disputarà el 23 de novembre i que puntuarà doble en tots els apartats.

Els Williams de Felipe Massa i Valtteri Bottas  semblava que es podien emportar la tercera posició del podi, però, al final, aquesta ha estat per a Daniel Ricciardo, ha perdut posicions en el moment de la sortida, però la presència del cotxe de seguretat a causa del xoc entre Nico Hulkenberg i Adrian Sutil de la primera volta ha fet que el pilot australià es quedés darrera de Fernando Alonso, que l'havia passat. L'ha avançat sense problemes i després ha anat recuperant posicions. Una estratègia diferent de la dels pilots de Williams al posar els pneumàtics li han permès superar Bottas i Massa i acabar tercer.

Fernando Alonso no ha pogut mantenir el ritme d'aquests pilots, i ha hagut de lluitar de valent per poder accedir al sisè lloc. Ha mantingut en la segona fase de la carrera una lluita impressionant amb Button i Magnussen, als quals ha pogut superar, i, després de l'ultima parada, en què ha posat els pneumàtics tous, ha avançat Sebastian Vettel. En l'última volta, l'alemany ha estat a punt d'avançar-lo un cop més per les vibracions que impedien veure la pista al pilot asturià. Els Ferrari no anaven gens bé, com ho demostra el fet que Kimi Raikkonen ha passat la darrera part del gran premi lluitant per no acabar últim.


Classificacio

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h40m04.785s
2 Nico Rosberg Mercedes 4.314s
3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 25.560s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 26.924s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 30.992s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m35.231s
7 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m35.734s
8 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m40.682s
9 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m43.863s
10 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m47.870s
11 Romain Grosjean Lotus/Renault 1volta
12 Jenson Button McLaren/Mercedes 1 volta
13 Kimi Raikkonen Ferrari 1 volta
14 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1 volta
15 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 volta

Retirats

- Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 
- Sergio Perez Force India/Mercedes
- Adrian Sutil Sauber/Ferrari 

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut