El Porto no ha donat cap opció a l'Athletic. (Foto: Reuters)
Futbol

El Porto guanya a San Mamés i desperta l'Athletic del somni de la classificació (0-2)

El Porto ha guanyat l'Athletic de Bilbao per 0-2 i deixa els bascos sense cap opció de classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Dos errors del porter Gorka han condemnat un Athletic que ho ha intentat més amb el cor que amb el cap. En l'altre partit del grup, el Xakhtar ha golejat el BATE Borissov per 5-0.

El Porto ha guanyat l'Athletic de Bilbao per 0-2 i deixa els bascos sense cap opció de classificar-se. L'equip de Lopetegui ha sortit a San Mamés molt endollat, demostrant per què és el líder del grup H, i ha volgut dominar l'Athletic des del primer minut. Els bascos, que necessitaven la victòria per intentar somiar amb la classificació, han començat el partit amb una gran pressió que no ha donat resultat. La qualitat dels jugadors del Porto, dirigits per un gran Brahimi, s'ha imposat ràpidament i no ha donat cap opció a l'equip de Valverde. Els portuguesos han tingut algunes ocasions per obrir el marcador a la primera part, però el davanter Jackson Martínez no ha estat encertat en les seves rematades. El colombià ha pogut avançar els portuguesos amb el llançament d'un penal comès per Balenziaga a Danilo als últims minuts de la primera part, però ha enviat la pilota al travesser.

Valverde ha intentat reaccionar i ha fet sortir Muniain a la segona part per canviar la dinàmica negativa dels seus jugadors, però la bona arrancada que feia pensar en una reacció s'ha frenat de cop amb el gol de Jackson Martínez al minut 55. El davanter ha aprofitat una gran jugada individual de Brahimi, i amb l'ajuda de Gorka, que no ha atrapat la pilota, ha marcat a plaer. El gol ha deixat molt tocat l'Athletic, que ha intentat empatar més amb el cor que amb el cap, però en cap moment ha posat en perill un Porto molt ordenat i que ha demostrat ser un equip molt sòlid i més madur que el seu rival. Al minut 73, Brahimi, el millor jugador del partit, ha aprofitat un greu error de Gorka per marcar el segon i últim gol i deixar sentenciat el matx. El Porto, amb aquesta victòria, suma 10 punts i s'ha assegurat la classificació per a la pròxima fase de la Lliga de Campions. Ara es jugarà la primera plaça del grup H amb el Xakhtar, que és el segon del grup amb 8 punts.

El Xakhtar, per la seva banda, ha sumat una nova golejada contra el Bate Borissov (5-0), amb "hat-trick" de Luiz Adriano inclòs. El resultat però, ha estat molt condicionat per l'expulsió per protestar d'un jugador del Bate, Khagush, al final de la primera part. Els primers 45 minuts havien acabat amb un ajustat 1-0 amb un gol del capità Dario Srna. A la segona part, i amb un jugador més, el Xakhtar s'ha dedicat a dominar el partit i ha marcat quatre gols més, d'Alex Teixeira i de Luiz Adriano per partida triple. Luiz Adriano, amb els tres gols ja suma en 9 en només 5 partits.