Motociclisme

Àlex Márquez es proclama campió del món de Moto3 en una cursa d'infart al G. P. de València

Àlex Márquez es proclama campió del món de Moto3 en una cursa d'infart al G. P. de València

Actualitzat

Àlex Márquez ha fet una cursa valenta i intel·ligent aquest diumenge a Xest, per acabar tercer i assegurar-se el primer campionat del món del seu palmarès, i un més per a les vitrines familiars, atès que ja fa setmanes que el seu germà Marc va assegurar el títol de MotoGP. És la primera vegada que dos germans es proclamen campions del món en una mateixa temporada.

El pilot de Cervera, però, no ho ha tingut gens fàcil. La cursa s'ha desenvolupat a una velocitat molt alta i al capdavant hi ha hagut sempre un grup d'almenys vuit corredors discutint-se totes les posicions. A banda del català i l'australià, Isaac Viñales, Antonelli, Kent i Rins han volgut dir-hi la seva, cadascun defensant els interessos dels equips respectius.

L'altre aspirant al campionat, Jack Miller, ha presentat batalla amb una agressivitat que en alguns revolts ha fregat el límit del reglament. L'Àlex ha procurat no entrar mai en aquest joc i s'ha limitat a no perdre'l de vista més enllà de les dues posicions justes que tenia de marge per acomplir l'objectiu.

Finalment, la guerra més dura ha estat entre el mateix Miller i Viñales, que ha estat a punt d'emportar-se la victòria. S'ha hagut de conformar amb el segon lloc, just davant de Márquez, que ha completat el podi. Al calaix més alt, Miller ha viscut la celebració més trista de la seva vida, mentre l'equip de Márquez i la seva família, incloent-hi en Marc, revolucionaven el "paddock".

En Moto2, Rabat regala la victòria a Thomas Luthi

Esteve Rabat ha regalat la victòria a Thomas Luthi després d'haver dominat tota la carrera. El campió del món de Moto2 ha dominat la prova des de la primera fins a l'última volta, però un error a la recta d'entrada ha permès al suís superar Rabat en els metres finals i imposar-se per 133 mil·lèsimes de segon.

En tercera posició ha acabat el francès Johann Zarco (Caterham Suter) que ha rodat en solitari bona part de la carrera després de deixar enrere el suís Dominique Aegerter (Suter).

Mika Kalio (Kalex) ha hagut d'abandonat la carrera mentre que Maverick Viñales (Kalex) ha tornat amb la moto al taller per intentar reparar els danys i ha acabat retirant-se definitivament. Tant Kalio com Viñales es jugaven la segona posició del campionat. En el capítol de caigudes, Julián Simón (Kalex) i Axel Pons (Kalex) tampoc han pogut continuar amb la carrera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut