Motociclisme

Àlex i Marc Márquez són els primers germans que es proclamen campions del món la mateixa temporada

Els dos germans Márquez, Àlex i Marc, són els protagonistes d'un rècord històric: és la primera vegada que dos germans guanyen un Mundial de motociclisme la mateixa temporada. Per segon any consecutiu, els tres títols en joc del Mundial els han guanyat pilots catalans. Els nascuts a Catalunya sumen un total de 17 campionats del món

Actualitzat

Els dos germans Márquez, Àlex i Marc, són els protagonistes d'un rècord històric: és la primera vegada que dos germans guanyen un mundial de motociclisme la mateixa temporada. Des de l'any 1949, que es va començar a disputar aquest campionat en el seu actual format, mai s'havia donat aquesta circumstància.

Marc Márquez també ha establert una marca històrica. El cerverí ha sumat la tretzena victòria de la temporada al Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Amb aquest triomf, Márquez supera el rècord de Mick Doohan de més primers llocs en una mateixa temporada.

Per segon any consecutiu, el Mundial de motociclisme ha estat dominat per pilots catalans. Si el 2013 els tres campions del món van ser Maverick Viñales, Pol Espargaró i Marc Márquez, el 2014 han guanyat els tres títols en joc Àlex Márquez, Tito Rabat i Marc Márquez. Els pilots nascuts a Catalunya sumen un total de 17 campionats del món, liderats pels 4 de Marc Márquez.

Àlex Márquez, nascut a Cervera el dia de Sant Jordi de 1996, ha guanyat el seu primer Mundial amb 18 anys. El seu germà gran ho va fer amb 17. Àlex va debutar en la categoria de Moto3 en el Gran Premi d'Espanya del 2012. El seu primer podi va arribar la següent temporada (que va acabar quart de la classificació de pilots) a Indianapolis. Aquesta temporada ha sumat 3 victòries en el campionat (als Gran Premis de Catalunya, Holanda i Japó).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut