Bàsquet

Els rebots en atac li donen el triomf al FIATC Joventut davant el fins avui invicte Unicaja (82-74)

El FIATC Joventut de Salva Maldonado ha derrotat l'Unicaja (82-74) que entrena el seu cunyat Joan Plaza gràcies al seu domini aplastant del rebot (40 a 23, i 23 d'ells ofensius). La Penya ha llençat més vegades de 3 punts (41) que de 2 (33). Els malaguenys fins avui estaven imbatuts a la Lliga Endesa

El FIATC Joventut de Salva Maldonado ha derrotat l'Unicaja (82-74) que entrena el seu cunyat Joan Plaza gràcies al seu domini indiscutible del rebot (40 a 23, i 23 d'ells ofensius). I això que el pivot Goran Suton no ha jugat per un problema físic. La Penya ha llançat més vegades de 3 punts (41) que de 2 (33). Els andalusos, que fins aquesta setmana no coneixien la derrota aquesta temporada, han perdut la seva condició d'invictes tant a l'Eurolliga com a la Lliga Endesa.

La Penya ha obert l'enfrontament amb tres triples en els seus tres primers atacs. L'encert dels badalonins des de la línia de 3 punts en aquest període (6 d'11) ha donat a l'equip de Salva Maldonado fins a 10 punts de marge (19-9). Els defensors malaguenys s'han centrat a marcar els tiradors, cedint espais dins la zona als pivots locals. El primer quart ha acabat 30 a 21.

En el segon quart l'encert exterior del conjunt de Badalona ha desaparegut, i una vegada l'Unicaja ha pogut tancar el seu rebot defensiu ha capgirat el marcador amb una gran esmaixada de Kuzminskas (36-37). Clevin Hannah no ha tingut uns bons minuts en la direcció de l'equip, però l'entrada de Mallet no ha fet variar la situació. Al descans el marcador era de 43 a 44.

En el tercer quart el FIATC Joventut ha tornat a lluitar a mort pel rebot en atac. I quan els triples han tornat a entrat (Ventura, Mallet), han recuperat el comandament del partit (56-51). Sitapha Savané (16 punts, 3 rebots) ha liderat l'escapada local després d'una petita reacció de l'Unicaja per tancar el quart 65 a 59.

En l'últim quart la Penya ha marxat de 9 després d'un triple de Hannah a 6 minuts del final. L'Unicaja no trobava la manera de tancar la seva zona, i això donava moltes segones opcions al seu rival. Joan Plaza ha intentat tancar aquesta via d'aigua amb Fran Vázquez i Kuzminskas. Amb els andalusos intentant acostar-se en el marcador en els últims minuts de partit, la bona defensa verd-i-negra els ha impedit. Cinc punts consecutius de Mallet (15 punts) han acabat de sentenciar tot i els esforços d'Andy Toolson (15 punts).