El cotxe que conduirà Bosch. (Foto: A. Payà, 20minutos.es)
El cotxe que conduirà Bosch. (Foto: A. Payà, 20minutos.es)
Ral·li Dakar

Albert Bosch serà el primer pilot a participar en un Dakar conduint un cotxe elèctric

El pilot català Albert Bosch competirà al Dakar 2015 amb el primer cotxe elèctric de la història del ral·li. Bosch conduirà un "buggy" elèctric de l'empresa Acciona, especialitzada en energies renovables.

Actualitzat

Albert Bosch serà el primer pilot a participar en un Dakar conduint un cotxe elèctric. El pilot català, que competirà al Dakar 2015 amb un "buggy" elèctric, farà història gràcies a l'empresa espanyola Acciona, especialitzada en energies renovables.

La multinacional ha triat Bosch per la seva experiència en la competició, ja que ha participat en sis ocasions en el Ral·li amb cotxe i dues més amb moto. El seu copilot serà Agustín Payà, un enginyer especialitzat en mobilitat elèctrica i que és pilot del Mercedes Benz EcoTeam, en proves amb energies alternatives.

El vehicle que conduirà el català ja té nom propi. Ha estat anomenat Acciona 100% EcoPowered, i pesa 2.500 quilograms, moguts per un motor elèctric de 300 cavalls. L'alimentació del motor la farà un paquet de bateries amb 140 kWh d'energia.

 

Anar al contingut