Bàsquet

El Zalgiris planta cara al Madrid fins al final, però no té prou ofici per aconseguir la victòria (66-68)

El Reial Madrid ha obtingut un complicadíssim triomf a la pista del Zalgiris en un partit que s'ha decidit en els últims segons (66-68).

El Reial Madrid ha obtingut un complicadíssim triomf a la pista del Zalgiris en un partit que s'ha decidit en els últims segons (66-68). Els blancs, l'equip que més anota en l'Eurolliga, no han trobat el camí de la cistella a Kaunas. Als lituans, però, el ha faltat també encert i sang freda en el tram final per emportar-se el triomf.

El Zalgiris ha començat més encertat, amb l'interior Paulus Jankunas (17 punts, 8 rebots) encadenant dos triples. Però després de manar en el marcador 10 a 4 ha començat a cedir terreny. L'únic nord-americà dels lituans, James Anderson, aportava desencert i individualisme a parts iguals. Amb uns bons minuts del lituà Jonas Maciulis, el Reial Madrid ha tancat el primer quart amb 10 punts a favor, 14 a 24.

En el segon quart, però, el panorama ha canviat. Anderson (21 punts, 9 rebots) no ha trobat els companys però si l'encert. Amb els seus 14 punts en aquests 10 minuts i l'encert des del triple de Milaknis (2 cistelles en aquest període), els locals han ressuscitat per arribar al descans amb empat a 38.

Tornant del vestidor, el joc s'ha travat. De la mà de Sergio Rodríguez (14 punts, 7 assistències), els blancs han marxat de 5 punts, però no han pogut mantenir el seu marge de seguretat. Cinc punts consecutius d'Anderson han tornat a empatat el duel a 49. El tercer triple de Jankunas tornava a avançar uns lituans que han tancat el tercer quart guanyant 57 a 53.

L'últim quart el desencert en atac s'ha generalitzat en els dos equips. Anderson ha tornat a aparèixer amb una penetració i una assistència en transició per Songaila. El Zalgiris ha aconseguit un màxim avantatge de 65 a 56. El Madrid ha ajustat la seva defensa per encadenar un parcial de 0 a 10 amb 5 punts de Llull (11 punts, 4 rebots, 3assistències) i 5 de Nocioni (11 punts, 4 rebots). Sergio Rodríguez ha forçat una falta a 4:9 del final i ha anotat dos tirs lliures decisius. Un esgotat Anderson ha buscat forçar la pròrroga, però ha errat el llançament.