Espanyol

L'Athletic deixa en evidència un Espanyol tou en defensa i sense solucions en atac (3-1)

L'Espanyol ha caigut al Nou San Mamés sense excuses després de fer uns mala actuació i demostrar que té seriosos problemes en defensa i en atac

L'Espanyol ha caigut al Nou San Mamés sense excuses (3-1) després de completar un mala actuació i demostrar que té seriosos problemes en defensa i en atac. Stuani, en pròpia porta, i Viguera, a la primera part, i Iturraspe, a  la segona, han anotat per a l'Athletic. Víctor Sánchez, a les acaballes, ha fet el gol de l'honor del conjunt blanc-i-blau, que porta cinc partits sense guanyar i que només ha tret dos punts en sis partits fora de casa.

Un onze conservador

Sergio González ha apostat per un plantejament molt conservador amb un trivot format per Cañas, Víctor Sánchez i Abraham al davant dels centrals, Stuani i Lucas Vázquez a les bandes i Sergio García en punta.

Víctor Sánchez ha tingut la primera ocasió al minut de joc en un xut llunyà que ha sortit per sobre del travesser local. Però el futbol que es veia al Nou San Mamés era molt rudimentari i excessivament tàctic per generar perill del bo. L'Espanyol mai ha tingut idees en atac.

Desgràcia i feblesa defensiva

Sergio García, en una acció amb una bola procedent d'un rebot, ha xutat contra un defensa local des de la frontal de la petita. I al minut següent, el 28, còrner per a l'Athletic que serveix Susaeta, que remata Aduriz lliure de marcatge i que desvia Stuani al fons de la porteria amb el cos. A la falta d'idees espanyolista, s'hi afegia la desgràcia.

L'equip de Sergio ha reaccionat amb una contra i rematada final de Lucas Vázquez que ha obligat Gorka a intervenir. I a dos minuts per al descans, el contracop ha estat basc. Aduriz l'ha conduït de manera magistral i l'ha culminat amb una passada en profunditat per a Viguera, que ha salvat la sortida de Casilla per posar el 2-0. La defensa espanyolista havia tornat a badar.

Arribades periquites

A la represa, Sergio ha mantingut l'equip, però als deu minuts ha fet entrar Salva Sevilla i Caicedo per Abraham i Lucas. L'equip català hi ha posat més intensitat i així han arribat les ocasions més clares del matx. Primer en un xut molt ajustat al pal de Stuani i després en una rematada al pal de Salva Sevilla. Eren els millors minuts d'un Espanyol més voluntariós que clarivident.

Sentència d'Iturraspe

L'Athletic n'ha tingut prou esperant al darrere i jugant a la contra o aprofitant errades en defensa del conjunt català. Així, al minut 77 Iturraspe ha tancat el matx amb un golàs des de fora de l'àrea.

El gol de Víctor Sánchez a passada de Salva Sevilla al 83 ha estat anecdòtic i no maquilla en cap cas un fluix partit de l'Espanyol al qual li comencen a arribar les urgències. Fregant la zona de descens, la setmana que ve rep el Llevant un un partit que es converteix en clau per al futur més immediat. I és que només dues victòries al sarró en dotze partits és una dada preocupant.