Federer ha sumat el punt definitiu davant Gasquet. (Foto: EFE)
Tenis

Federer suma el punt que necessitava Suïssa per guanyar la Davis davant França (3-1)

El tenista ha aconseguit davant Richard Gasquet el punt que necessitava Suïssa (3-1) per proclamar-se campiona davant França

Roger Federer ja ha guanyat la Copa Davis que li faltava al seu extens palmarès de 17 Grand Slams, 23 Màsters 1000 i 42 títols més de tornejos menys importants. El tenista de 33 anys, a qui només li falta l'or olímpic individual, ha aconseguit davant Richard Gasquet el punt que necessitava Suïssa (3-1) per proclamar-se campiona davant França, en el primer dels dos partits individuals de la competició previstos per aquest diumenge.

El capità francès Arnaud Clement havia decidit que Richard Gasquet s'enfrontés a Federer en lloc del lesionat Jo-Wilfried Tsonga. I Gasquet ha caigut clarament davant el suís en tres sets (4-6, 2-6, 2-6). El número 26 del món no ha tingut cap pilota per trencar el servei del seu rival en tot el matx. La parella suïssa, amb el número 2 del món (Roger Federer) i el 4 (Stanislas Wawrinka) ha estat molt sòlida a la pista de terra batuda de l'estadi Pierre Mauroy de Lille.