Fórmula 1

Hamilton conquereix el títol mundial de Fórmula 1 per segona vegada

Rosberg ha tingut problemes mecànics tota la cursa i no ha pogut lluitar pel campionat

Actualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat el seu segon títol Mundial en un Gran Premi d'Abu Dhabi, en el qual ha obtingut la victòria mentre que el seu company d'equip i rival, Nico Rosberg, ha tingut seriosos problemes en un motor elèctric del seu Mercedes i ha acabat molt retardat. Felipe Massa Valtteri Bottas, pilots de Williams, han acompanyat Hamilton en el podi. En la seva darrera cursa amb Ferrari, Fernando Alonso s'ha hagut de conformar amb la novena posició.

Hamilton ha donat el seu típic "cop de martell" en la sortida, moment en el que ha avançat Rosberg. Sembla ser que en el circuit d'Abu Dhabi hi ha més adherència en les posicions parells de l'engraellat, al contrari del que passa en altres circuits. Felipe Massa, que ocupava el quart lloc en la sortida, també ha superat al seu company Valtteri Bottas, que ocupava el tercer.

Hamilton ha agafat un petit avantatge a Rosberg, que tenia problemes per mantenir el mateix ritme. Quan les voltes han anat passant, el pilot alemany ha vist com el seu motor deixava d'entregar tota la potència. Des de l'equip li han dit que era degut a un problema en el sistema KERS, i, en no trobar un solució, Rosberg ha anat perdent temps i posicions. Al final s'ha hagut de conformar amb la catorzena posició a més d'una volta del guanyador.

El nou campió del mon ha pogut afluixar el ritme quan ha tingut noticies dels problemes que tenia el seu company. En la darrera fase del gran premi l'ha pressionat Felipe Massa, que ha arribat a estar molt a prop seu, però Hamilton ha aguantat la pressió i ha pogut creuar la línia d'arribada de la prova que li ha donat el segon títol com a guanyador.

Els Williams han estat avui molt competitius, com ho demostra el fet de que tot i la mala sortida que ha dut a terme -ha perdut moltes posicions- Bottas ha estat capaç d'acabar tercer. Extraordinària també la cursa de Daniel Ricciardo, que ha hagut de prendre la sortida des del box. Els comissaris havien decidit penalitzar als dos pilots de Red Bull, perquè en els entrenaments classificatoris van portar uns frontals amb uns alerons que superaven la flexibilitat permesa pel reglament. Ricciardo i Sebastian Vettel han pres la sortida amb pneumàtics durs, i l'estratègia els ha permès recuperar moltes posicions. El pilot australià ha tornat a pilotar amb estil de mestre i ha estat capaç d'acabar quart.

Jenson Button, que ha acabat cinquè, podria haver disputat la seva ultima carrera de Fórmula 1. No està gens clar que l'any que ve pugui acompanyar Fernando Alonso a McLaren, ja que té el desig de retirar-se. El pilot anglès ha acabat davant dels dos pilots de l'equip Force India, que han pres la sortida amb pneumàtics durs, i de Vettel, vuitè, que ha disputat la seva ultima cursa amb Red Bull

Alonso, per la seva banda, s'ha acomiadat de Ferrari amb la novena posició davant del seu company, Kimi Räikkönen, a qui ha tornat a superar. Abans de la cursa s'han conegut més detalls sobre el futur del pilot asturià atès que el rei Joan Carles, present en aquesta cursa, ha explicat que Alonso li havia dit que l'any que ve correria amb McLaren. La noticia es podria donar a conèixer en els pròxims dies.

Classificació

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h39m02.619s
2 Felipe Massa Williams/Mercedes 2.576s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 28.880s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 37.237s
5 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m00.334s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m02.148s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m11.060s
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m12.045s
9 Fernando Alonso Ferrari 1m25.813s
10 Kimi Räikkönen Ferrari 1m27.820s
11 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m30.376s
12 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m31.947s
13 Romain Grosjean Lotus/Renault 1 volta
14 Nico Rosberg Mercedes 1 volta
15 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1 volta
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 volta
17 Will Stevens Caterham/Renault 1 volta
- Kamui Kobayashi Caterham/Renault retirat
- Pastor Maldonado Lotus/Renault  retirat
- Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault  retirat

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut