Natació

Mengual aterra a Barcelona com la gran figura dels Europeus amb quatre medalles d'or

Quatre proves i quatre medalles d'or, ple històric de l'equip de natació sincronitzada liderat per la barcelonina Gemma Mengual als Europeus de Natació Sincronitzada que s'han fet a Eindhoven. Les dues últimes van ser en la modalitat de combo, amb la resta de l'equip espanyol, per davant de l'equip italià i el d'Ucraïna, i en la modalitat de duo, fent parella amb la tarragonina Andrea Fuentes. És el millor preludi per a Pequín. L'equip ha aterrat aquest dimarts a Barcelona.

Actualitzat

Ahir al matí, Gemma Mengual aconseguia la tercera medalla de la seva col·lecció particular, fent parella amb la tarragonina Andrea Fuentes en la modalitat de duo. Les dues nedadores van interpretar un exercici nou, "parella de ball", i la perfecta execució que en van fer es va endur les puntuacions més altes dels jutges. Van sumar un total de 97.800 punts mentre que Giulia Lapi i Beatrice Adelizzi en van sumar 94.900. L'equip ucraïnès va ser bronze.

A la tarda, la catalana va sumar la quarta en l'especialitat de "combo", en un equip en què hi havia cinc catalanes més, Ona Carbonell, Andrea Fuentes, Gisela i Cristina Morón i Irina Rodríguez, que també van acompanyar Gemma Mengual en la segona medalla, en la modalitat d'equips. L'absència de les russes els va facilitar encara més les coses.

Tot va començar dissabte en la competició individual, en què l'excel·lent nedadora catalana va inaugurar de la millor manera la seva participació en aquest Europeu d'Eindhoven. Diumenge, Gemma Mengual va aconseguir a Eindhoven un dels pocs títols que li faltava, la medalla d'or en uns campionats d'Europa. La sirena de Barcelona va imposar-se en la modalitat de solo amb una puntuació de 98.400, mentre que Natalia Ischenko va quedar segona amb 98.300.

Mengual ja suma una trentena de medalles en la seva carrera, però li falten les més importants, les que espera aconseguir aquest estiu, en els Jocs Olímpics de Pequín. La catalana, a més, s'ha convertit en la primera nedadora que s'emporta quatre ors en uns europeus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut