Jocs Olímpics

Mengual i Fuentes es confirmen com l'única alternativa a les "Anastàsies"

Les catalanes Gemma Mengual i Andrea Fuentes s'han classificat per a la final de duet sincronitzat. I, com estava previst, ho han fet amb la segona millor puntuació de totes les participants. Als 48,834 punts corresponents a la meitat de la nota de rutina tècnica, se li han sumat aquest dimarts els 49,084 de l'exercici lliure per totalitzar 97,918. Una altra vegada les russes Ermakova i Davydova han estat les primeres, ara amb una puntuació de 49,500 (98,834 total). En el duel per la tercera plaça, les japoneses avantatgen, de moment, les xineses.

Actualitzat

L'exercici de Mengual i Fuentes, batejat "Flama", s'ha caracteritzat per brutals canvis de ritme i una impactant posada en escena al ritme d'òpera contemporània. Una gran actuació, però, enfosquida per la increïble coreografia de les "Anastàsies" Ermakova i Davydova, que s'han sincronitzat de manera impecable i han demostrat per què són les grans favorites per aconseguir la medalla d'or.

La polèmica continua servida en la lluita pel bronze, en què la impressió general és que les japoneses Saho Harada i Emiko Suzuki podrien lluitar fins i tot per la plata. En canvi, els jutges continuen abaixant-los la nota i igualant-les amb les bessones xineses Jiang Wenwen i Jiang Tingting, que han presentat un exercici bastant menys veloç i complicat. Hi ha la sospita que dimecres, a la final del duet, les amfitriones acabaran de girar la truita i trepitjaran el podi.

Mengual creu que la plata està assegurada

Segura de si mateixa, com sempre, Gemma Mengual ha declarat en sortir de la piscina que la plata està assegurada: "Jo crec que sí. L'única lluita serà la del Japó i la Xina pel tercer lloc". La catalana ha reconegut que s'ha cansat "moltíssim, la veritat" i que les russes "es mereixen l'or pel seu treball, per la regularitat, per tot". Tot i així, no descarten donar-los algun ensurt a la final.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut