Barça

El Barça guanya el seu primer partit de Lliga davant un Sporting molt tou (1-6)

Pep Guardiola ha sumat la primera victòria com a entrenador del Barça en el campionat de Lliga. Ho ha fet amb una golejada inapel·lable al camp de l'Sporting de Gijón (1-6). El resultat deixa ben clara la diferència de qualitat entre un equip i l'altre. A més, els asturians van jugar els últims 35 minuts amb un home menys per l'expulsió de Gerard. Xavi, Eto'o, Jorge en pròpia porta, Iniesta i Messi van anotar els gols blaugranes.

Menys de mitja hora va durar la resistència de l'Sporting a El Molinón. Els asturians ho passaran malament per mantenir la categoria; tenen un equip justet i, a més, són bastant tous. El Barça va trigar 27 minuts a obrir la llauna. Xavi va fer el 0-1 de cap després d'una centrada d'Iniesta. I tot seguit, Eto'o, també de cap, va encarrilar la victòria amb una rematada a pocs centímetres de la línia de gol.

Per si l'Sporting no en tenia prou amb la seva desgràcia, Jorge va enviar un altre cop de cap al fons de la seva porteria i va posar el 0-3 al marcador. Era el minut 50 i, curiosament, va ser llavors quan van arribar els millors moments dels blanc-i-vermells; segurament, per la relaxació dels blaugrana. Maldonado va retallar distàncies al minut 51 i a continuació Bilic va enviar massa alta una falta molt perillosa des de la frontal de l'àrea de Valdés.

Però va ser un miratge. Cinc minuts després, Messi va ser derribat per Gerard quan encarava Sergio Sánchez i el defensa va abandonar el partit expulsat. I aquí es va acabar el partit. Al minut 70, Iniesta va arrodonir la feina amb un toc subtil després d'una bona passada interior de Leo Messi. Precisament, l'argentí va arrodonir la golejada en fer l'1-5 i l'1-6.