Ral·li Dakar

Carlos Sainz guanya la setena etapa del Dakar mentre que Marc Coma acaba segon en motos

Marc Coma i Carlos Sainz han demostrat ser dels millors pilots en adaptar-se a la duresa del desert xilè i han fet respectius passos endavant per aconseguir la victòria del Ral·li. En motos, el català ha refermat el seu lideratge a la classificació general després d'acabar segon en la setena etapa, on s'ha imposat al xilè Francisco López. L'espanyol, en canvi, s'ha imposat en cotxes i això li ha servit per aconseguir el lideratge de la general. Aquests resultats arriben després que l'organització hagi neutralitzat l'etapa d'aquest divendres per als camions i la d'ahir pels constants problemes dels pilots amb l'orografia del terreny.

Actualitzat
Cop d'efecte al Ral·li Dakar. L'etapa d'ahir es va neutralitzar i els temps que es van fer a partir del quilòmetre 86 no valen. L'organització va prendre aquesta mesura a causa dels molts problemes que van viure els participants de totes les categories sobre el terreny, pel mal temps. Això no afecta el lideratge de Marc Coma, que s'ha reduït també per una petita caiguda, però manté una diferència de poc més de mitja hora sobre Jonah Street.

La neutralització d'ahir tampoc condiciona els cotxes. Nasser Al Attiyah segueix desqualificat per haver-se saltat un control de pas per poder evitar unes dunes que li sobreescalfaven el motor. Això fa que continuïn al capdavant els tres Volkswagen: amb Giniel de Villiers primer i Carlos Sainz segon, però ara a només 6 minuts de diferència. Nani Roma és quart i és el primer Mitsubishi a 31 minuts del liderat.

Coma referma el lideratge

Marc Coma ha refermat el lideratge en la categoria de motos després de disputar-se la setena etapa, sobre un recorregut retallat de la prova especial entre Mendoza i Valparaíso, a Xile. L'etapa l'ha guanyada el pilot local Francisco López. A la general, el pilot d'Avià treu més de 51 minuts al segon classificat, el nord-americà Street, mentre que el també català Jordi Viladoms és cinquè.

Sainz pressiona

Carlos Sainz, per la seva banda, s'ha proclamat campió de la setena etapa del Ral·li i torna a liderar la cursa en arrencar-li 7 segons al seu company i màxim rival, el sud-africà Giniel de Villiers, que aquest divendres ha acabat cinquè. 7 minuts i 24 segons separen el madrileny del lideratge.  

Problemes a l'Africa Race

I a l'Africa Race, el Dakar genuí, també hi ha problemes. La novena etapa es va haver de neutralitzar per intentar reagrupar els escassos participants que encara continuen i que van sobreviure a la duresa de l'etapa anterior. El pilot de Benicarló José Manuel Pellicer és el líder en motos, des del principi de la prova, i Jean Louis Schlesser va primer en cotxes. L'etapa d'avui, encara a Mauritània, té més de 500 quilòmetres. Les dunes continuen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut