Ral·lis

Sainz abandona el Dakar per culpa d'un accident i Coma es manté líder en motos

El pilot madrileny Carlos Sainz, que liderava la classificació de cotxes del Ral·li Dakar, ha abandonat la prova després de patir un accident en el quilòmetre 79 de l'etapa d'aquest dijous, la dotzena. El vehicle de Sainz ha caigut per un terraplè de quatre metres. Com a conseqüència del cop, el copilot Michel Perin s'ha fet mal a l'espatlla i ha hagut de ser evacuat en helicòpter. L'accident s'ha produït per una mala indicació en el llibre de ruta, que ha fet que el cotxe que els seguia es quedés penjant del barranc. Coma es manté líder en motos, després d'acabar segon de l'etapa darrere de Despres.

Actualitzat
Com és possible, com és possible? Cridava Carlos Sainz quan encara estava paint que el Dakar se li acabava d'escapar i no per un error de pilotatge, sinó per un greu error en el llibre de ruta de l'organització. El cotxe del pilot madrileny s'ha precipitat per un terraplè de 4 metres de fondària i ha quedat de cap per avall. El copilot de Sainz, el francès Perin, s'ha trencat un omòplat i al capdavall ha estat aquesta la circumstància que els ha obligat abandonar, ja que no podia seguir de cap de les maneres, pel mal que li feia. Tant, que no podia ni estossegar. Instants després de l'accident, Carlos Sainz demanava al càmera que l'estava gravant que avisés la resta de participants perquè no caiguessin al sot. Nani Roma ha pogut frenar a temps i evitar en l'últim moment tenir el mateix accident que Sainz.

Nani Roma, amb problemes, i l'etapa de divendres escurçada

De tota manera, el pilot català ha tingut una avaria més endavant i s'ha quedat aturat a uns 100 quilòmetres de la meta. La direcció de la cursa ha decidit neutralitzar l'etapa, perquè hi ha molts pilots encallats a les dunes entre els quilòmetres 140 i 170 de l'etapa, i la de divendres l'han escurçada més de 300 quilòmetres per culpa de les pluges que es preveuen. El sud-africà De Villiers, company d'escuderia de Sainz a Volkswagen, ha guanyat la 12a etapa i és el nou líder de la prova. El nord-americà Miller és segon a dos minuts i 35 segons.

En motos, victòria d'etapa per a Cyril Despres, que ha aventatjat Coma en un minut i 23 segons i Farrés en nou minuts i 43 segons. El pilot d'Avià continua liderant la general amb comoditat amb una hora i 29 minuts sobre Despres i una hora i 33 minuts sobre Fretigné.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut