Motociclisme

Marc Márquez fa història als 125 i Dani Pedrosa obté la "pole position" a Moto GP

Èxit total dels pilots catalans en el Gran Premi de França de motociclisme. Dani Pedrosa ha aconseguit la "pole position" en Moto GP i s'ha unit a Marc Márquez, que també ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials dels 125 centímetres cúbics. El de Cervera s'ha convertit, a més, en el pilot espanyol més jove que aconsegueix una "pole". La creu de la jornada ha estat, però, també per a un català. Sete Gibernau ha caigut durant la sessió lliure i s'ha fet una doble fractura a la clavícula esquerra, lesió que ja va tenir ara fa dos anys. Gibernau viatja aquest dissabte mateix a Barcelona per ser intervingut.

Actualitzat
Fita històrica en la categoria dels 125 centímetres cúbics amb la "pole position" de Marc Márquez. El pilot català, que té 16 anys, ha superat Jorge Lorenzo, que fins ara era el pilot espanyol més jove que aconseguia aquest resultat. Scott Redding ha estat segon i Nico Terol, tercer. El líder del Mundial, Andrea Iannone, ha acabat molt enrere després d'una caiguda en una pista molt relliscosa a causa de l'aigua, mentre que Joan Olivé ha estat cinquè, i Pol Espargaró, quinzè.

Però l'èxit dels pilots catalans en els entrenaments oficials del GP de França al circuit de Le Mans ha continuat en la categoria reina de Moto GP. Dani Pedrosa també sortirà des de la "pole", la primera que aconsegueix aquesta temporada, després de superar Jorge Lorenzo per només cinc mil·lèsimes de segon en un final d'autèntic infart. Ha estat una sessió de classificació molt igualada i emocionant que no s'ha decidit fins a l'últim instant. Tot feia preveure que Casey Stoner acabaria sent el més ràpid, però en l'última volta Lorenzo i Pedrosa l'han acabat superant. L'australià s'ha hagut de conformar amb la tercera posició, mentre que Rossi, quart, s'ha quedat fora de la primera línia de la graella.

Bautista fa la "pole" en 250 cc

L'altre gran protagonista de la jornada ha estat Álvaro Bautista, que ha fet la "pole position" en la categoria del quart de litre. El pilot de Talavera sortirà des de la primera línia de la graella acompanyat per l'italià Marco Simoncelli i el japonès Hiroshi Aoyama, segon i tercer respectivament.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut