Mundials natació

L'equip espanyol de natació sincronitzada aconsegueix la medalla d'or en l'exercici lliure combinat

El 2009 ha arribat el desitjat or mundial per a l'equip espanyol de natació sincronitzada. Les noies d'Anna Tarrés s'han proclamat campiones del món en l'exercici lliure combinat. Al ritme de l'"Stairway to Heaven" de Led Zeppelin, les catalanes han trobat l'escala cap a l'or. Amb una puntuació de 98.3 han acabat primeres davant de la Xina i del Canadà. És la setena medalla d'or espanyola en la història dels mundials, la primera des de l'aconseguida per David Meca el 2005.

Actualitzat
Aquesta és la primera medalla d'or de la delegació espanyola als mundials de natació de Roma i suposa, a més, el primer or d'aquesta disciplina en un Mundial.

Amb una puntuació de 98.333, l'equip espanyol de sincronitzada, que es va proclamar subcampió del món en aquesta mateixa categoria en el Mundial de Melbourne el 2007, acumula ja quatre metalls a Roma: tres de plata (grups, individual i parella en rutina tècnica) i un d'or.

La balada rock "Stairway to Heaven", del grup britànic Led Zeppelin, ha dut la natació sincronitzada a obtenir un èxit sense precedents, que recompensa, en part, l'esforç de les nedadores espanyoles en un Mundial de Roma en el qual sempre han anat al darrere de les russes. De fet, Espanya ha aconseguit avui l'or en absència de Rússia, gràcies a una puntuació en el mèrit tècnic de 9.8, 9.9, 9.7, 9.8 i 9.8 i de 9.9, 9.9, 9.9, 9.7 i 9.8 en la impressió artística.

El combinat espanyol, que ahir es va classificar primer per a la final, ha estat format per Alba Cabell, Ona Carbonell, Raquel Corral, Margalida Crespi, Andrea Fuentes, Thais Henríquez, Paula Klamburg, Gemma Mengual, Gisela Morón i Irina Rodríguez. Avui, i a diferència de la clasificatoria, sí que hi ha participat Mengual, medalla de plata en rutina tècnica individual al Mundial de Roma, que es disputa fins al pròxim 2 d'agost entre les piscines del Fòrum Itàlic de Roma i les platges d'Òstia, pròximes a la capital italiana.

La mateixa nedadora ha expressat, poc després d'acabar el seu exercici, que la idea havia estat descansar ahir de cara a les proves que encara li queden i poder participar del que ha definit com un "dia històric".

Darrere de les espanyoles s'han classificat les xineses, que han obtingut una puntuació de 97.667 i han executat un exercici basat en ritmes lírics que els ha valgut la plata. Molt més moguda ha estat la proposta de les canadenques, que han quedat terceres, medalla de bronze, i han obtingut una puntuació de 96,167. El Brasil i Mèxic, els dos únics participants llatinoamericans en la final d'estil lliure per equips, han obtingut una puntuació de 88.667 i 86.833, que els ha valgut el vuitè i el desè lloc, respectivament.
Anar al contingut