Atletisme

Suport incondicional per a Caster Semenya en la seva arribada a Sud-àfrica

Després del calvari passat a Berlín, on van ser moltes les veus que van posar en dubte la seva feminitat, l'atleta sud-africana Caster Semenya ha tornat a casa i ho ha fet com una autèntica heroïna. Les mostres de suport entre els seus compatriotes han estat unànimes i fins i tot hi ha qui veu, darrere de les acusacions, un cas clar de masclisme i racisme.

Actualitzat
La polèmica d'aquest Mundial d'atletisme de Berlín sempre ha estat relacionada amb Caster Semenya. La sud-africana va aconseguir la millor marca de l'any en els 800 metres i va crear moltes sospites. Ràpidament la Federació d'Atletisme va sortir a tranquil·litzar els rumors. El president Lamine Diack va reconèixer que tot l'assumpte hauria d'haver estat tractat amb una mica més de sensibilitat, "perquè no s'hauria convertit en un problema si s'hagués respectat la confidencialitat."

El que no es podia esperar, però, Semenya era una arribada amb nombroses pancartes per animar-la. El cert és que el diari "Daily Telegraph" ha assegurat que en les anàlisis prèvies del Mundial va donar el triple de testosterona de l'habitual en una dona. Els sud-africans hi veuen, al darrere, un cas de masclisme i racisme. Fins d'aquí a unes setmanes no se sabran els resultats de les proves que se li van fer a Berlín.
Anar al contingut