Bàsquet

El DKV Joventut acusa Ricky Rubio d'haver forçat el seu traspàs al Barça

El cas Ricky Rubio, convertit en l'autèntic serial d'aquest estiu, ha fet els últims cops de cua. El base del Masnou jugarà al Barça com era el seu desig, però la Penya ha volgut deixar clar en un comunicat que no està d'acord amb aquesta decisió. El club verd-i-negre assegura que va fer un gran esforç per desbloquejar la situació i que havien arribat a un acord amb els Minnesota Timberwolves per la integració de Ricky en aquest club de l'NBA, tal com, segons ells, el jugador volia. Però arran de la decisió de Ricky de renunciar a l'equip de Minnesota per fitxar pel Barça, el DKV Joventut ha acceptat l'oferta del club blaugrana, que pagarà uns 4,2 milions d'euros, IVA inclòs, pel traspàs.

Actualitzat
La Penya ha emès un comunicat per explicar la seva posició en aquest serial i després Jordi Villacampa, president del club, hi ha dit la seva en roda de premsa. Villacampa ha explicat que la Penya sempre ha volgut respectar la voluntat del jugador i que ha estat el mateix Ricky Rubio qui ha pres la decisió final de jugar al Regal Barça i rebutjar l'oferta de l'NBA.

Minnesota feia un esforç econòmic

Segons Villacampa, només hi ha 300.000 euros de diferència entre l'oferta blaugrana i la dels Timberwolves de Minnesota. Finalment, el Barça en paga 4,2 milions. El president de la Penya ha qualificat el traspàs com una gran operació econòmica per al seu club.

La Penya, club venedor

Villacampa no ha volgut valorar com ha gestionat Ricky Rubio les negociacions però sí que ha explicat que mai han tingut un interlocutor clar. El president de la Penya ha assegurat que li sap molt greu la manera en què Rubio abandona la Penya, però que és un jugador més i que el club continua. Un club que ha definit de venedor i no comprador.

Aquesta tarda, presentació de Ricky

Ricky Rubio ha de passar ara la revisió mèdica amb el Barça i aquesta mateixa tarda el presentaran com a nou jugador blaugrana.

Una llarga història de transvasaments

Si fem un cop d'ull a la història, veiem que els traspassos de la Penya al Barça han estat una constant. Any 1986: Aíto García Reneses s'emporta Andrés Jiménez al Barça, després que els dos van ser les tres temporades anteriors al Joventut. El pas més conflictiu neix el 1990: el base José Antonio Montero acaba contracte amb la Penya i decideix fitxar pel Futbol Club Barcelona. El canvi de samarreta va fer un gran rebombori a Badalona. L'afició no li va perdonar mai que marxés al conjunt blaugrana amb Epi, Solozábal i companyia.

El cas de Rafa Jofresa va ser molt diferent. Després d'aconseguir grans èxits en 12 campanyes al Joventut, l'equip li va comunicar que no hi comptava. El Barça buscava un jugador amb capacitat de dirigir l'equip i va fer-li una oferta. Jofresa va tornar l'any 2000 a Badalona, on després de 21 anys a l'elit esportiva van retirar-li la samarreta. Fa dos anys Lubos Barton, actual jugador del Regal Barça, també va ser protagonista dels canvis de samarreta. L'aler txec va tancar 3 temporades amb el Joventut, però el seu cas va passar desapercebut en no tractar-se d'un jugador de la casa.

Tot i que en la llista de traspassos té majoria el pas del verd-i-negre al blaugrana (Luis Miguel Santillana, Miguel Ángel Estrada, Eduardo Kucharsky...), també ha passat al revés. Xavi Crespo va marxar amb 29 anys a la Penya, encara que s'havia format des de jove al planter del Barça. Igual va fer Ferran Martínez, home rècord a l'ACB, amb 7 lligues obtingudes. Ara la història es repeteix amb Ricky Rubio. Caldrà esperar per veure com el reben al Pavelló Olímpic de Badalona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut