Fórmula 1

Fernando Alonso, centre d'atenció a Suzuka, vol tornar a ser campió i, si pot ser, acabar la seva carrera a Ferrari

Fernando Alonso ha estat el centre de totes les mirades quan aquest matí ha arribat al circuit japonès de Suzuka. L'anunci del fitxatge per Ferrari per la temporada que ve ha deixat en un segon terme la cursa de diumenge i, de fet, el que queda de mundial. L'asturià ha firmat un contracte per tres temporades i cobrarà uns 20 milions per cadascuna. Ferrari és un equip llegendari i Alonso, cansat de les poques aspiracions de Renault, feia molt temps que volia vestir-se de vermell. Pel pilot asturià, ha estat un somni fet realitat. Vol tornar a ser campió i, si pot ser, acabar la seva carrera a Ferrari.

Actualitzat
Fernando Alonso s'ha fet un tip de fer broma amb els aficionats japonesos que volien un autògraf seu. L'asturià, que ja s'ha fet fotos amb seguidors ferraristes, ha arribat relaxat a Suzuka. Amb la confirmació oficial del pas a Ferrari s'ha tret un pes de sobre. S'acaba un culebron i Alonso se sent com si hagués fitxat pel Barça o el Madrid.

Per intentar aconseguir les primeres declaracions de l'asturià des que se'n va anunciar oficialment el fitxatge per Ferrari, al circuit de Suzuka, tota la premsa treia els colzes. Alonso ha explicat que l'escuderia italiana pot ser l'última de la seva carrera, perquè després de Ferrari no hi ha res més a la Fórmula 1. "L'escuderia Ferrari està per sobre de qualsevol pilot", explicava, a la vegada que reconeixia que la seva relació amb Felipe Massa, el que serà el seu company, "és excel·lent". Per Alonso, el seu somni s'ha fet realitat, el fitxatge per Ferrari, assegura que és el punt culminant de la seva carrera.

Räikkönen, fart de les crítiques


Alonso rellevarà Kimi Räikkönen, que encara tenia un any de contracte. El finlandès està cansat que es posi en dubte la seva motivació: "El que ha passat no té res a veure amb la meva motivació. La gent en parla molt, però si no estigués motivat no seria a la Fórmula 1", ha declarat Räikkönen.

Domenicali, director de Ferrari, ha confirmat, sense dir-ho, el que molta gent sospitava. La crisi de Renault per l'afer Singapur ha precipitat el fitxatge. "Havíem arribat a un acord amb Fernando pel 2011 i els tres anys posteriors, però com podeu imaginar, les últimes setmanes han passat coses que han obert la possibilitat d'avançar el fitxatge i ho hem aprofitat", ha confessat.


Renault li desitja el millor


L'escuderia Renault ha fet un comunicat en què desitja el millor a Fernando Alonso, en la seva nova etapa esportiva, després de confirmar-se'n el fitxatge per Ferrari per tres anys amb opció a renovar. En el comunicat, Renault assegura que "la relació ha estat una de les més reeixides de la Fórmula 1, culminada amb els títols mundials de pilots i constructors la temporada 2005 i 2006", s'indica. "L'equip i Fernando se centraran ara a intentar acabar la temporada amb la nota més alta possible i amb els millors resultats en les curses que falten", afegeix. A més, l'equip confirma que "la setmana que ve es coneixerà el nom del pilot que substituirà Fernando Alonso a l'escuderia Renault l'any que ve".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut