Motociclisme

Elias suma a Indianapolis la tercera victòria consecutiva i és més líder al Mundial de Moto2

El Mundial de motociclisme de 125 cc guanya en emoció. Nico Terol s'ha imposat al Gran Premi d'Indianapolis després d'una plàcida cursa, marcada per la caiguda de Marc Márquez. El lleidatà liderava la carrera còmodament però ha anat a parar a terra i, malgrat que ha pogut tornar a la pista, només ha pogut ser desè per culpa d'una sanció quan estava remuntant. Això ho ha aprofitat Terol per sumar el seu tercer Gran Premi de la temporada, mentre que Cortese i Espargaró han completat el podi. En Moto2, Elias ha superat Simón i Redding i suma un triomf que enforteix el seu liderat al capdavant del Mundial.

Actualitzat
Terol dóna emoció al Mundial

Marc Márquez avançava cap al seu sisè triomf però una inesperada caiguda en la novena volta ha enterrat totes les seves opcions de victòria. El cerverí sortia de la "pole" i ja des de l'inici ha marxat en solitari. Només Terol ha pogut seguir-lo a distància, i quan els dos pilots havien obert un forat més que considerable, ha arribat l'accident del català. Això ha servit en safata el triomf al pilot alcoià, que no ha tingut oposició per creuar la línia de meta en solitari.

La irregularitat de l'asfalt ha provocat altres caigudes decisives en el resultat final de la carrera ja que homes com Smith i Koyama s'han vist sense opcions al podi. Més afortunat ha estat Sandro Cortese, que ha sortit malament però ha remuntat fins a la segona plaça final. Tercer ha acabat Pol Espargaró, just per davant del seu company d'equip Efrén Vázquez.

Darrere dels quatre primers pilots un altre grup ha lluitat per la cinquena posició, entre ells un Marc Márquez excels. Després de caure, el lleidatà ha pogut tornar a la pista i ha anat escalant posicions de manera brillant. En l'última volta, el cerverí ha atrapat Rabat, Webb i Krumenacher però ha patit una sortida de pista enmig de la brega. Márquez ha salvat la caiguda per l'escapatòria però ha evitat dos revolts. No ha guanyat cap posició però ha retallat distàncies amb els seus rivals i els ha acabat avançant. El líder del Mundial ha creuat la línia de meta en cinquena posició però els comissaris l'han sancionat amb vint segons per la maniobra irregular i ha estat finalment desè. Amb aquest resultat Márquez continua líder del Mundial tot i que la diferència respecte a l'alcoià i Espargaró és ara de només 4 i 5 punts, respectivament.

Cursa accidentada

La irregularitat de l'asfalt d'Indianapolis, la calor i els problemes d'adherència han convertit el Gran Premi de Moto2 en un desgavell de caigudes i accidents. La primera de totes ha arribat al primer revolt i vuit pilots s'hi han vist implicats. Això ha provocat que onegés la bandera vermella i la carrera ha estat ajornada. En el reinici, Toni Elias ha protagonitzat una sortida elèctrica i ràpidament s'ha situat al davant del grup. El manresà ha exprimit el ritme i s'ha escapat sense gaire problemes. Simón i Redding han seguit el català però l'anglès, primer, i l'espanyol, després, s'han acabat rendint al pilotatge d'un Elias que, malgrat els problemes físics que arrossegava, ha acabat creuant la línia de meta en solitari. Amb aquest triomf, el cinquè de la temporada, el tercer de manera consecutiva, Elias avantatja el seu màxim rival pel títol, Andrea Iannone -avui quart-, en 67 punts.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut