Barça

Laporta emprèn accions judicials contra la junta de Rosell, l'empresa KPMG i el diari "Marca"

L'expresident del Barça Joan Laporta ha anunciat que ha presentat una demanda d'impugnació dels acords de l'última assemblea de compromissaris del club. Nega haver espiat o investigat l'actual president, Sandro Rosell, periodistes o futbolistes. Laporta també demanda el diari "Marca" per haver "lesionat el seu honor". Finalment, Joan Oliver, exdirector general, denuncia la junta de Rosell davant l'Agència de Protecció de Dades per haver filtrat la quantitat que va cobrar en concepte de quitança.

Actualitzat
Joan Laporta i la seva gent de confiança han confirmat la seva ofensiva legal per defensar-se de l'acció de responsabilitat. Quatre demandes en paral·lel que ja s'han presentat. Són aquestes:

1) Demanda d'impugnació dels acords de l'assemblea de compromissaris. Els arguments ja es coneixien: no va poder defensar els seus números, i no hi havia un quòrum que legitimés la votació. Aquesta demanda l'ha acceptada a tràmit el jutjat de primera instància número 30 de Barcelona, el mateix que va resoldre convocar eleccions pels quinze dies famosos del juny del 2003. El mateix jutge ha desestimat deixar sense efecte els acords de l'assemblea, tal com demanava Laporta i 13 dels directius que van arribar fins al final del seu mandat. Els exdirectius Castro, Colomer i Torrent han triat una altra estratègia de defensa.
 
2) Han obert diligències prèvies d'exhibició i dipòsit contra el Barça i contra KPMG. Volen veure el contingut de la "due dilligence" perquè no estan gens d'acord amb el que es va veure a l'assemblea. Si la veuen i troben indicis d'administració deslleial, tenen al cap presentar una querella criminal. Contra la junta de Rosell i contra l'empresa KPMG, responsable de l'auditoria.

3) Diari "Marca". Demanda per lesió de l'honor. El diari "Marca" ha publicat informacions de suposades comissions il·legals cobrades pel despatx professional de Laporta. En aquest sentit, el representant de jugadors Bayram Tutumlu ha denunciat aquest dijous mateix que Laporta va cobrar comissions del contracte del Barça amb l'Uzbekistan. Laporta ha reconegut que l'empresa Zeromax, vinculada als promotorz uzbeks, és client del seu despatx professional.
 
4) Joan Oliver presenta una demanda a l'Agència de Protecció de Dades. Es queixa que la junta de Rosell hagi fet pública la quantitat que va cobrar en concepte de liquidació. A tot això, Joan Oliver, exdirector general, ha negat que en la seva gestió ordenés investigar l'ara president, Sandro Rosell, ni altres personatges de l'entorn culer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut