Fórmula 1

La continuïtat de Jaume Alguersuari a la Fórmula 1 podria córrer perill si no millora els resultats esportius

El futur del català Jaume Alguersuari a la Fórmula 1 està lligat més que mai als seus resultats esportius a les pròximes curses. El seu cap d'equip a Toro Rosso, Franz Tost, ha dit a Catalunya Ràdio que no pot garantir la continuïtat del pilot fins al final de la temporada. Alguersuari s'ha mostrat tranquil, diu que només treballa el seu present i que les decisions sobre el seu futur estan en mans de Helmut Marko, el responsable de formació de pilots de Red Bull. Aquest divendres, Alguersuari no va participar en la segona sessió de lliures del GP d'Europa a València per un problema al motor.

Actualitzat
Jaume Alguersuari no es mostra preocupat per aquest fet i, després de la sessió d'entrenaments lliures d'aquest divendres a València, va comentar: "Estic content que els mitjans s'interessin pel meu futur. Això em fa millor. El meu objectiu és millorar el cotxe, fer la meva feina i tractar d'aconseguir resultats, perquè en definitiva és el que tothom vol. He de seguir treballant i divertint-me, però sobre el meu futur cal preguntar-li a Helmut Marko."

El català va voler deixar clar quin és el seu paper a l'equip Toro Rosso: "Jo m'assec al cotxe, em poso el casc i intento fer el màxim treball que puc i sobretot tracto de divertir-me, ja que si no no seria aquí. Tracto de fer el millor resultat, aquest és l'objectiu, però si no tens les eines al seu lloc -un bon cotxe-, com ha succeït fins ara, poc hi pots fer. Estic tranquil i motivat per seguir fent resultats i ser al davant."

A més, Alguersuari va tornar a exposar el seu desig de "ser campió del món de Fórmula 1 algun dia", però ha matisat que no pot respondre sobre el seu futur pel fet que no depèn d'ell. Sobre la jornada de divendres, en la qual no va poder sortir a la pista en la segona sessió d'entrenaments lliures, Alguersuari va comentar que aquesta incidència s'ha degut a un problema mecànic del qual encara desconeixen l'origen, si bé ha afegit que ja el van tenir dijous i els va obligar a fer un canvi de motor.

Malgrat els problemes del primer dia del Gran Premi d'Europa, creu que el cotxe ha fet "un pas endavant", tot i que considera que cal seguir millorant. Alguersuari ha fixat el seu objectiu en la classificació d'aquest dissabte a situar el seu monoplaça en la tretzena o catorzena plaça de la graella, ja que creu que hi ha cinc equips molt superiors. Toro Rosso haurà de lluitar per aquesta zona amb Sauber, Force i Williams.

A les 11 h per Esport3 i Esport3.cat es podrà veure la tercera i última sessió d'entrenaments lliures del Gran Premi de València, i a les 14 h la qualificació oficial per TV3 i Esport3.cat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut