Futbol

El Barça també diu adéu a la Champions en empatar 2-2 contra el Chelsea al Camp Nou

No va poder ser. El Barça ha dit adéu també a la Champions i no serà a Munic. I això que els blaugranes van arribar a capgirar l'eliminatòria situant-se amb un 2-0 al minut 43, amb gols de Busquets i Iniesta. En l'última acció abans del descans, Ramires va retallar distàncies amb el 2-1, que tornava a classificar el Chelsea. En la represa, Messi va fallar un penal i a Alexis li van anul·lar un gol per fora de joc. La crueltat del futbol va voler que al minut 90 el Barça no marqués el tercer gol de la nit, sinó que Torres fes el 2-2 definitiu.

Obligats a remuntar l'1-0 de Stamford Bridge, el Barça va sortir amb una defensa de tres amb Puyol, Mascherano i Piqué. Aquest últim, una de les novetats de l'onze titular blaugrana, igual que Cesc i Cuenca. Com tocava, el Barça va atacar i atacar buscant decantar a favor seu l'eliminatòria. Messi va tenir dues oportunitats claríssimes només començar. Al minut 3, amb un xut que va topar amb el pal esquerre i va acabar a fora. També al minut 19, l'argentí va poder fer el primer gol, amb una rematada que Cech va rebutjar.

Els dos equips van haver de fer canvis obligats a l'onze titular per lesions. Primer el Chelsea, que va veure com Cahill -el substitut del lesionat David Luiz- no podia continuar i en el seu lloc va entrar Bosingwa. També Piqué va plegar abans d'hora després d'una topada amb Valdés, en intentar evitar una rematada de Drogba. El central català va quedar commocionat, no es va poder recuperar i Guardiola va optar per fer entrar Alves.

A partir d'aquí, el Barça va veure la recompensa al joc ofensiu continuat. Busquets va inaugurar el marcador gràcies a una centrada de Cuenca des de la banda esquerra. Abans que arribés la segona diana dels blaugranes, el Chelsea es va quedar amb 10 homes per l'expulsió de Terry amb vermella directa. El capità dels blue va agredir amb el puny i després el genoll Alexis, en una actitud lamentable i, evidentment, antiesportiva.

El 2-0 d'Iniesta va arribar al minut 43; un resultat que capgirava l'eliminatòria. Però com ja va passar a Stamford Bridge, el Chelsea va veure porteria en l'última acció abans del descans. Ramires va retallar distàncies i va situar el 2-1, un marcador que ja eliminava el Barça.

La segona part va començar amb el mateix guió que la primera, és a dir, amb el Barça bolcat a l'atac. La primera oportunitat la va tenir Iniesta, amb un xut que va acabar a córner. Però la més clara va ser quan l'àrbitre va assenyalar penal de Drogba a Cesc. Messi, amb mala sort, va fallar des dels onze metres i va enviar la pilota al travesser. Era el minut 49.

El Barça va insistir i insistir. La va tornar a tenir Alexis de cap, Cuenca, Messi, Mascherano. Fins i tot l'àrbitre va anul·lar un gol a Alexis per fora de joc. Fins a l'últim segon, el Barça va buscar el tercer gol de la nit. Però la justícia no sempre és on ha de ser. El Barça va dir adéu de la manera més cruel a la Champions d'aquesta temporada, perquè, a més, Torres va sentenciar en el temps afegit de la segona part amb el 2-2. El Camp Nou va acomiadar els jugadors del Barça amb una forta ovació, davant les cares llargues dels integrants de l'equip català, amb un Messi visiblement molt desfet. L'argentí continuarà sense haver pogut marcar cap gol al Chelsea.