Futbol

L'Espanyol i dotze clubs més de Primera sol·liciten una junta urgent i amenacen de retardar l'inici de la Lliga

L'Espanyol i dotze clubs més de Primera Divisió podrien anar a la vaga si no s'arriba a una solució "acceptable" del conflicte pels drets televisius i la fixació dels horaris dels partits. Ho han assegurat en un comunicat publicat en les seves pàgines web on sol·liciten una junta urgent per solucionar el cas.

Actualitzat
L'Espanyol i dotze clubs (l'Athletic Club, Atlètic de Madrid, Betis, Celta, Getafe, Granada, Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Real Sociedad, Sevilla i Saragossa) més de Primera Divisió podrien anar a la vaga sinó s'arriba a una solució 'acceptable' del conflicte pels drets televisius i la fixació dels horaris dels partits. Així ho han assegurat en un comunicat publicat en les seves pàgines web on sol·liciten una junta urgent per solucionar el cas.

Els clubs expliquen que han decidit sol·licitar una reunió el proper diamarts dia 14 a la Lliga de Futbol Professional davant els últims esdeveniments esdevinguts en aquest organisme, per suposar una 'falta de respecte als drets dels clubs', així com "davant la situació d'inseguretat jurídica "que els afecta per la falta d'acord entre els operadors de televisió Mediapro i Canal Plus.

Entre els punts que pretenen que es debatin i es votin en la reunió figura l'exigència de 'pagament immediat de totes les quantitats que deuen els operadors de televisió als clubs de Primera Divisió', així com la retirada de totes les demandes interposades contra ells en relació als contractes de cessió dels drets audiovisuals.

També volen que s'estableixi 'un procediment transparent i reglamentat per a la fixació dels horaris dels partits de Primera Divisió'. Diversos clubs han expressat en els últims dies la seva protesta davant els horaris aprovats per la LFP per a les tres primeres jornades de lliga, amb partits a les onze de la nit.

Finalment, els clubs-que en el seu comunicat recorden que representen una 'àmplia majoria' de la Primera Divisió-exigeixen als operadors de televisió 'l'establiment d'un marc estable que garanteixi l'explotació pacífica' dels seus drets audiovisuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut