Dakar

En llibertat els dos catalans participants del Dakar detinguts a França en relació amb el tràfic de drogues

El jutge de l'Illa decreta la llibertat els dos catalans detinguts a França per un cas de tràfic de drogues, que aquest dissabte arribaran a Catalunya. Xavier Mora i Jordi Bañeres, els dos participants al ral·li Dakar, feia més d'un mes que estaven empresonats després que es va descobrir una tona i mitja de cocaïna al seu camió.

RedaccióActualitzat

El jutge de Lilla ha decretat la llibertat els dos catalans detinguts a França per un cas de tràfic de drogues. Xavier Mora i Jordi Bañeres, els dos participants en el Ral·li Dakar, feia més d'un mes que estaven empresonats després de que es va descobrir una tona i mitja de cocaïna al seu camió. La mesura coincideix amb l'extradició a França del director de l'equip de Mora i Bañeres, David Oliveras.

Mora i Bañeres han sortit aquest divendres de la presó i passaran la nit a París abans de viatjar cap a Catalunya aquest dissabte. Els Ajuntaments de Canet de Mar i Sant Andreu de Llavaneres, d'on són veïns, els oferiran una recepció i posteriorment es preveu que compareguin en roda de premsa. Durant les darreres cinc setmanes els veïns dels dos pobles s'han concentrat cada dijous davant els ajuntaments en senyal de suport a Mora i Bañeres.

Els dos catalans van ser detinguts a finals de febrer. Han passat les darreres setmanes a la presó de Lilla en unes condicions dures. I és que tenen la família lluny i la comunicació telefònica també és complicada. Durant les primeres hores detenció, van estar incomunicats, fins al punt que la família en va denunciar la desaparició. La llei francesa preveu fins a 96 hores de detenció no comunicada en alguns casos determinats.

1.400 quilos de cocaïna a les rodes

Els detinguts col·laboraven amb l'equip Epsilon, que feia la logística durant el ral·li, i havien anat al port de Le Havre a buscar el camió, procedent de Xile.

El camió va ser interceptat el dia 19 de febrer per la policia francesa amb 1.400 quilos de cocaïna amagada als pneumàtics. El preu total de la droga confiscades hauria estat d'uns 270 milions d'euros en el mercat negre.

El camió va arribar al port de Le Havre i es dirigia a Catalunya, on té la seu l'equip Epsilon. Fundat per David Oliveras l'any 1987, l'equip Epsilon Team s'ha especialitzat a donar suport logístic als principals equips participants en el Dakar. La seva seu és a la Roca del Vallès.

L'equip ha defensat des del primer moment la innocència de Mora i Bañeres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut