Futbol

El Barça s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El FC Barcelona s'ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a través d'un escrit signat pel president Josep Maria Bartomeu adreçat a Joan Rigol, que va ser president del Parlament de Catalunya, actual coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. L'anunci arriba quatre dies després que el portaveu de la Junta del Barça, Manel Arroyo, hagués negat que el club es plantegés sumar-se a aquesta iniciativa.

Actualitzat

El FC Barcelona s'ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a través d'un escrit signat pel president Josep Maria Bartomeu adreçat a Joan Rigol, que va ser president del Parlament de Catalunya, actual coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. L'adhesió també s'ha oficialitzat amb el corresponent registre electrònic.

En un comunicat enviat a la premsa el Barça especifica que va ser una de les primeres entitats del país que es va declarar a favor del dret a decidir.  I que ara fa un any, es va expressar de manera rotunda a favor del dret a decidir del poble de Catalunya. Va ser en l'informe del president que consta a l'acta de l'Assemblea de Socis Compromissaris del 2013, màxim òrgan de govern del club. En aquest informe l'aleshores president Sandro Rosell deia: "Sempre estarem al costat del nostre país i de la voluntat del seu poble. Defensem el dret a decidir perquè forma part dels drets fonamentals que han de tenir les persones i tots els pobles." I en la nota afegeix que aquest és el compromís al qual s'ha referit en repetides ocasions el president Josep Maria Bartomeu quan ha estat preguntat sobre el posicionament del FC Barcelona amb relació al dret a decidir.

El mateix Joan Rigol ho ha avançat aquest matí a Catalunya Ràdio. Rigol ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el Barça també s'apunta a l'objectiu que "els catalans puguem decidir el nostre futur polític". Rigol també ha afegit que "el Barça és la imatge pública més potent que té Catalunya".

Aquest anunci arriba quatre dies després que el portaveu de la Junta del Barça, Manel Arroyo, hagués negat que el club es plantegés sumar-se a aquesta iniciativa de suport a la celebració de la consulta del 9 de novembre. De tota manera, Arroyo va informar que el Barça faria arribar a Rigol una carta de suport.

Amb aquesta adhesió, es tanca un debat que els últims mesos s'havia instal·lat en la massa social del club i en l'opinió pública catalana, amb la qüestió sobre el paper que el Barça haria de fer com una de les entitats més importants del país.

L'entrenador del Barça B també hi diu la seva

Eusebio, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Racing, en ser preguntat sobre l'adhesió del club al Pacte Nacional del Dret a Decidir ha dit que "m'uneixo al sentiment del Barça i del barcelonisme".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut