Anar a la navegació principalAnar al contingut

últims dies

  •  
No disponible

Videoclips - Flashy Ice Cream, Elane & Boxinbox - Dins del Club

No disponible

Videoclips - Bounce Twice - No em sobren bales

L'illa del tresor - Carles Santos
reproduir

L'illa del tresor - Carles Santos

Artista dodecafònic i desbordant, Santos visita "L'Illa del tresor" la vigília de Tots Sants per ressuscitar els esperits de la paraula i la música: el mar i la pesca, la relació amb el piano, l'ànima de la paella i la seva apostasia són alguns dels arguments que travessen una conversa més que harmònica. Al seu costat, Joan Barril i Joan Ollé repassen i reinventen objectes funeraris i analitzen un...

L'illa del tresor - Juan José Millás
reproduir

L'illa del tresor - Juan José Millás

Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del Tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà l'escriptor Juan José Millás. És el propietari d'un dels universos més singulars de l'actual narrativa, travessat de dobles, d'autoconsciència i d'indagació emocional des de l'altra banda de la realitat. I aquest dimarts, Millás es trasllada a L'illa per rememorar instants decisius de la...

L'ofici de viure - El poder dels hàbits
reproduir

L'ofici de viure - El poder dels hàbits

El programa explica com crear nous hàbits, i mantenir-los en el temps. La qualitat de la nostra vida depèn, en part, de la qualitat dels nostres hàbits. Gaspar Hernàndez en comença parlant amb Xesco Espar, exentrenador d'handbol del Barça. En Xesco és partidari d'apujar de nivell pel que fa als nostres hàbits diaris. Diu que cal cultivar els hàbits del coratge, de l'ambició i de l'excel·lència, pe...

Riu avall - FRANCOLÍ
reproduir

Riu avall - FRANCOLÍ

Recollint els recs i rierols de les Muntanyes de Prades el nostre riu d'avui té el seu naixement oficial a la Font Major de L'Espluga de Francolí, d'on comença el seu camí Riu Avall fins al Port de Tarragona. Un recorregut de prop de 80 quilòmetres en el que travessarà un territori densament poblat, amb un important patrimoni históric i cultural, i una natura sorprenent, caracteritzada pel bosc me...

Boscos - Boscos de Pi Blanc (Montserrat)
reproduir

Boscos - Boscos de Pi Blanc (Montserrat)

En Martí Boada pujarà a Montserrat, una muntanya rodejada de boscos de pi blanc víctimes de dos grans incendis dels anys 80 i 90. Aprendrem com aquest tipus de pi és altament inflamable i en Marc Castellnou, bomber, explicarà com s'han de mantenir els boscos i com es regeneren en cas d'incendi. De la mà del pastor Jordi Marimon coneixerem un nou programa de recuperació de la pastura per evitar més...

Rurals - Paraula de...
reproduir

Rurals - Paraula de...

Històricament, pel que són o pel que representen, la seva paraula sempre ha tingut un pes específic dins la comunitat: el mossèn, el mestre i el doctor.

Afers exteriors - El somni americà I
reproduir

Afers exteriors - El somni americà I

Per primer cop, l'"Afers exteriors" torna a visitar un personatge que ja ha conegut prèviament: Ambro Martin. El revisita sis anys després per descobrir si és el responsable de la crisi financera global i també per conèixer l'apassionant història de tres germans units després de perdre el pare. La segona peculiaritat d'aquest programa és que visita Pau Gasol a Los Angeles i comparteix amb ell un entrenament dels Lakers.

Afers exteriors - El somni americà II
reproduir

Afers exteriors - El somni americà II

L'"Afers exteriors" torna a visitar a Ambro Martin sis anys després per descobrir si és el responsable de la crisi financera global i també per conèixer l'apassionant història de tres germans units després de perdre el pare. També compartirem un entrenament amb en Pau Gasol a Los Angeles i una jornada a la mítica presó de Folsom amb David Constante. Per últim, mostrarem com sobreviu una família d'indis nadius americans.

Export.cat - El Peix i el Marisc a la Costa Blava
reproduir

Export.cat - El Peix i el Marisc a la Costa Blava

Des de Palamós fins a la Costa Blava fent parada a Montpeller, arriben les exquisideses de la Costa Brava, on els veïns francesos gaudeixen del nostre marisc a prop del Mediterrani. Marina Obiol ens explica per què la gamba, els llongos i l'anxova marquen la diferència i són tan preuats tant dins com fora de les nostres fronteres. A Montpeller, els llongos seran el plat estrella a la taula de la c...

GR. Cami de Sant Jaume
reproduir

GR. Cami de Sant Jaume

De Vic a Sant Benet de Bages: Etapa que gira al voltant d'oficis relacionats amb la gastronomia. A les 6, el Marc muntarà una parada al mercat de Vic; s'hi passejarà amb la Pilarín Bayès; farà de pagès en una casa rural i molt ecològica, i de sommelier i cuiner de categoria.

GR Terres del sud - La via verda
reproduir

GR Terres del sud - La via verda

Avui recorrerem la via verda la Vall de Safan, al seu pas pel Baix Ebre i la Terra Alta. I començarem a Tortosa, una ciutat il·lusionadora, humanista¿, on coneixerem una de les tradicions més arrelades a la població: la Festa del Renaixement i els seus abanderats. Agafarem la bici, passarem el pont del tren, i a partir d'aquí farem via seguint el curs de l'Ebre passant per Roquetes, Jesús, Aldover...

No disponible

Tatuats pels Pirineus - Olot i els seus secrets

La reportera Eva Clausó Estival visitarà La Garrotxa durant dos capítols. Hi ho farà amb en Gonçal Portabella, un veí d'Olot que va venir de Barcelona fa trenta anys i s'hi va quedar enamorat d'aquesta comarca. Amb ell descobrirà la màgia dels paratges de la Moixina i els seus pintors. Tastarà el famós tortell de Can Carbasseres, un forn centenari d'Olot i anirà a veure la campana del Tro . No m...

Quèquicom - Sàhara, el límit de la vida
reproduir

Quèquicom - Sàhara, el límit de la vida

Quequicom viatja fins al desert del Sàhara per veure com s'ho fan els humans, animals i vegetals per sobreviure-hi. El reporter Pere Renom captura alguns animals propis d'aquesta zona com el gèrbol, el llangardaix i la llebre i observa com s'ho fan per adaptar-se a les condicions climàtiques en les que viuen. Quèquicom també desobreix indicis de la prehistòria del Saharà i esbrina quin era el mèt...

Quèquicom - Foc a casa
reproduir

Quèquicom - Foc a casa

La reportera Samantha Vall viu dos cops l'incendi d'una casa i constata com l'ús de materials retardants pot salvar vides. A més, fa un curs per apagar focs i se sotmet a proves de realitat virtual per dominar el pànic. La prevenció del foc comença en l'elecció dels materials de decoració ja que la majoria són molt inflamables. Actualment, però, s'estudien materials nous que permetin, almenys, ten...

Quèquicom - Rates amigues o enemigues
reproduir

Quèquicom - Rates amigues o enemigues

"Quèquicom" planteja el dilema sobre la bondat o la maldat de les rates. El programa intentarà trobar respostes a la pregunta "les rates són amigues o enemigues de la humanitat?". Abans de trobar les respostes, una cosa queda clara: les rates transmeten malalties però també són imprescindibles en la investigació. I els reporters del programa les han anat a buscar a clavegueres i laboratoris.

Quèquicom - Botox:el triomf de l'agulla
reproduir

Quèquicom - Botox:el triomf de l'agulla

La toxina botulínica és el verí més potent que hi ha a la natura. Tot i això, milers de dones se'n posen a la cara per treure's les arrugues. L'Anna Lasaga investiga com actua el botox i com s'aconsegueix convertir un verí en un medicament amb efectes terapèutics. El botox es va començar a utilitzar per tractar malalties com ara distonies o espasmes facials, perquè el seu mecanisme d'acció és la p...

Cuines - Pernil de Nadal
reproduir

Cuines - Pernil de Nadal

El pernil de Yule és el menjar amb què els bàrbars celebraven el solstici d'hivern. Es tracta d'una pota de porc cuita en un forn. Això va anar mutant fins a convertir-se en el pernil de Nadal que ara es fa a les cuines anglosaxones. Per una qüestió de volum, en Marc farà una espatlla. Serà l'espatlla de Nadal.

Cuines - Brous de peix
reproduir

Cuines - Brous de peix

Tres brous de peix de diferent intensitat. En Marc farà un fumet en blanc, un brou de gambes i un fumet vermell. Els deixarem tots llestos i així, quan ens facin falta, només els haurem de repescar del congelador o la nevera.

Cuines - Pollastre de pagès amb gambes de Palamós
reproduir

Cuines - Pollastre de pagès amb gambes de Palamós

Avui fem un plat empordanès de mar i muntanya, un plat de festa: fem pollastre de pagès amb gambes de Palamós

Cuines - Bescuit de cafè amb xocolata
reproduir

Cuines - Bescuit de cafè amb xocolata

Un dels gelats més fàcils, cremosos i bons per fer a casa: en Marc Ribas fa bescuit de cafè amb xocolata.

Cuines - Neules i torró de rovell
reproduir

Cuines - Neules i torró de rovell

No cal comprar sempre els torrons i les neules, els podem fer. Fem neules i torró de rovell.

Cuines - Entrepà de pernil
reproduir

Cuines - Entrepà de pernil

Els entrepans poden ser una autèntica delícia i, si no, mireu quin entrepà de pernil fa en Marc Ribas.

Cuines - Porros a la llauna
reproduir

Cuines - Porros a la llauna

Hi ha poques vegades que els porros facin acte de presència als plats. Sovint entreguen la seva ànima al caldo, o es dilueixen dins un sofregit etern, delicat i gustós. Avui els reivindicarem i els tractarem com es mereixen: com una verdura amb molta personalitat i bon gust.

El gran dictat
reproduir

El gran dictat

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...

El gran dictat
reproduir

El gran dictat

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...