Barça

El Barça pateix moltíssim per arrencar d'El Molinón un sofert empat davant l'Sporting (1-1)

El Molinón ha estat a poc més d'onze minuts de viure una gesta. El Barça ha patit com feia temps que no es recordava a l'estadi asturià i ha acabat cedint davant l'Sporting un sofert empat que renova els ànims madridistes de cara a la Lliga. Els blaugranes s'han vist sorpresos en la primera meitat per la intensitat defensiva i l'efectivitat del locals, que s'han avançat en el minut 16 mitjançant Barral. L'1-0 ha obligat els de Guardiola a anar a remolc i, malgrat intentar-ho de valent en la segona part, no ha estat fins al minut 79 quan un golàs de Villa ha permès al Barça minimitzar l'ensopegada i sumar, com a mínim, un puntet.

El mateix estadi que tants bons records porta al Barça de Pep Guardiola -allà va obtenir la seva primera victòria- ha estat aquest dissabte l'escenari on els catalans han estat a punt de patir la segona derrota de la temporada.

El conjunt blaugrana s'ha deixat la seva trajectòria impecable a El Molinón de manera inesperada i contra tot pronòstic per culpa d'un gran Sporting i una actuació mediocre, especialment durant la primera meitat. Els de Manolo Preciado, en una exhibició de sacrifici defensiu i màxima efectivitat, han sorprès l'espès conjunt blaugrana amb un futbol pràctic i solidari. Els locals han tingut les idees molt clares, atacant de manera constant l'esquena dels centrals barcelonistes, mantenint-se sempre sòlids en la contenció i mostrant-se terriblement ràpids al contracop.

El Barça s'ha vist sorprès pel dinamisme ofensiu dels locals i han acusat el primer cop en el minut 16, quan Barral ha protagonitzat una internada magistral per banda esquerra. L'sportinguista s'ha desfet de Piqué i Milito amb excessiva facilitat i tot just arribar al punt de penal ha rematat lluny de l'abast de Valdés. L'1-0 ha fet esclatar l'eufòria a El Molinón i ha permès als de Preciado calmar els ànims i situar el duel allà on volien.

L'Sporting ha endarrerit línies i s'ha limitat a defensar-se davant la pressió tèbia dels catalans. Els culers han estat inoperants, incapaços de superar la teranyina defensiva dels asturians. Només Iniesta, amb un xut creuat, ha posat a prova Cuéllar, però el porter local ha respost de manera magnífica. Ha estat l'única oportunitat dels barcelonistes en tota la primera meitat.

Atac i, finalment, gol

A la segona meitat Guardiola ha donat entrada a Pedro en el lloc d'un gris Afellay. L'holandès, juntament amb Milito i Mascherano, ha estat una de les grans novetats en l'onze titular i no ha tingut el seu dia. Aquest canvi ha permès que Alves i tota la banda dreta blaugrana fos molt més incisiva, i ha estat per aquí per on el Barça ha començat a ofegar l'Sporting.

El líder de Primera s'ha fet amb la pilota i ha posat setge a la porteria asturiana. Ha emergit, aleshores, la figura de Cuéllar. El porter local s'ha multiplicat, oferint un recital davant les perilloses arribades d'Alves, Xavi, Messi i, de nou, el lateral brasiler.

La pressió del Barça era asfixiant però passaven els minuts i no hi havia senyals de remuntada. Tot feia pensar que els barcelonistes viurien la tragèdia però ha estat en el minut 79 quan una pilota robada al mig del camp ha acabat als peus de Messi, que ha assistit en vertical per Villa. L'asturià ha encarat porteria i amb un toc subtil s'ha inventat una vaselina genial que suposava l'1-1. El Barça ha continuat carregant a la recerca del triomf però l'Sporting, impressionant en el desgast físic, s'ha deixat l'ànima sobre la gespa i ha acabat conservant un punt molt important de cara a la permanència. Aquest 1-1, a més, posa punt final a la ratxa imbatible del Barça lluny del Camp Nou.